KIKARI

Kansantanssiryhmä Kikari toimi Nuorisoseura Nuori Iisalmen lipun alla vuosina 1981-1997 ja oli Pohjois-Savon menestynein lajinsa edustaja. Kikari kuului maamme valioihin ja edusti useita kertoja Suomea myös ulkomaisilla kansantanssifestivaaleilla.

Kikarin säestysryhmistä tunnetuimmat olivat Mustat Hatut sekä Hilavitkutin. Ryhmää ohjasivat ryhmän perustaja Mirja Hynynen sekä Päivi Herd ja Markku Ryynänen. Kikari aktivoitui uudelleen vuonna 2008 ja toiminta jatkuu Ulmalan nuorisoseurassa.

Ryhmä tanssii perinteisiä ja uudempia suomalaisia ja karjalaisia kansantansseja. Kikari on myös maamme ainoa udmurttitansseja esittävä ryhmä. Udmurttitanssien koreografina toimii Sveta Kononova. Ryhmän naisten puvut ovat aitoja, Udmurtiasta hankittuja kansanpukuja, joita sikäläiset naiset käyttävät nykyäänkin juhla-asuina erilaisissa tilaisuuksissa.

Uudestisyntyneen Kikarin hienoimpiin hetkiin kuuluu Venäjän "euroviisumummojen" Buranovski Babushkien konsertti Iisalmessa kesäkuussa 2013. Kikari sai kunnian avata heidän konserttinsa.

Nämä ikuiset "nuorisoryhmäläiset" ovat nykyään iältään noin 20-40 vuotiaita.

Ryhmää ohjaa Markku Ryynänen.